А вам сказали как нас управляет большой тъпанар?

Бойко отново е по международни участия. Този път води разговори на високо равнище с Путин… из коридори и стълбища. Навира си муцуната в лицето му и даже му говори на банкянски руски: Ааа вам сказали как мы строим … 

Моето куче прави нещо подобно, когато иска лакомство или вижда, че се стягаме да излизаме и го е страх да не го оставим само вкъщи. Премиерът ни е воден от доста сходни инстинкти. Но моля обърнете внимание на езика на телата им. Путин е с две глави и 20 кила под Б. Б., но стъпва като исполин. И никак не забавя крачка, не го поглежда дори, докато Баце подтичва след него и отчаяно се опитва да привлече вниманието му.

Значение на думата подтичвам. Придвижвам се, тичам леко, по малко, от време на време, обикновено, защото бързам да не изостана, за да догоня накого.

Погледнете внимателно композицията на този кадър. Нашият министър председател се хвали за 220 километра за два месеца и гледа Владимир Владимирович право в устата, чака ответ. Владимир Владимирович на свой ред отвръща през рамо. Подсмихва и се почесва по врата. Нека проверим какво означава това според наръчника на Алън Пийз и Алън Гарнър “Езикът на тялото. Скритият смисъл на думите”, издателство Ciela. Почесване по врата: Този жест е сигнал за съмнение и характерен за хората, които биха казали: Не съм сигурен, че съм съгласен. Но ние и без да разчитаме езика на тялото знаем, че Владимир Владимирович е наясно, с кого си има работа. За разлика от Тръмп, който така и не разбра и всъщност 5 минути след срещата с Баце вече беше забравил за нея. Путин обаче знае и му е много забавно. Направо весело. 

Имаме още весьолые картинки. 

Нека обърнем внимание на другия интересен кадър от пускането на “Турски поток”. На пръв поглед виждаме наредени един до друг българския министър председател, руския, турския и сръбския президенти. И официалните български медии точно така прочетоха събитието: Борисов се нареди до Ердоган, Путин и Вучич. Да погледнем по-внимателно, все пак. В центъра на композицията са Путин и Ердоган. Между двамата определено има химия. Те си говорят! Общуват като световни лидери! Дослук, броманс, както искате го наречете, но се вижда, че те изобщо не забелязват статистите наоколо. Разговор на високо равнище има тука!

В дясно виждаме сръбския президент, изпънат като ученичка на изпит. Той поне заяви, че сърбите ще наричат турския поток балкански. А по стълбите, докато Баце припка след Путин, Реджеп бей държи Вучич под ръка и бащински му се усмихва. И антропологически сръбските лидери са излезли от пещерата.

В ляво на вашите екрани виждате вашия министър председател да занича през рамото на руския президент. Главата килната, подгърбен, шкембето напред, ръцете увиснали. Цялото му тяло издава една дълбока неувереност, несигурност и отчаян опит да се закачи към големи световни личности и събития, белким оцелее още някоя и друга година. Защото след властта няма живот. За него поне няма да има. 

-Владимир Вламирович, а вам сказали как нас управляет большой тъпанар?

-Сказали, всьо сказали. Ама сказали, че вие сте си го избрали!


3 коментара за “А вам сказали как нас управляет большой тъпанар?

  1. БЯХМЕ РОБИ СТАНАХМЕ МОСКОВЦИ,НЕ СЛЕД ДЪЛГО ФАШИСТИ,ПО НЕВОЛЯ ТОШКО КАЗАЦИ А СЕГА И ЧИЧО ТОМ С ДВАТА КРАКА В БЛАТАТА.НЕ ВЕРОЯТНО НО ФАК ПОБЕДИТЕЛЯ МОСКВСА С ПОБЕДЕНАТА АНКАРА ,РЪКА ЗА РЪКА,ВСЕСИЛНИ .ВИДИМО МОСКВА СНИЗХОДИТЕЛНА АНКАРА ДА ПРИЕМЕ ПОМИЯРА ДО КАТО НЕ Е ЗАМАРШАРУВАЛА В СОФИЯ .ЗА ПРЕДАТЕЛЯ РОБ СПАСЕНИЕТО Е БЛАТОТО ЗА ЗЛОТО НАВЪСЕНОТО МРЪСНО НАСЕЛЕНИЕ А НЕ НАРОД .

  2. Честно , случайно попаднах на блога Ви и очаквах по- задълбочен и оригинален хумор, а не такъв от сорта колко сме зле ,по-зле, най-зле от всички ,в това число ръководители ,министри ,журналисти и активни лица. Вярно, прочела съм твърде малко ,за да съдя крайно , но…все пак .За пореден път : българина си остава смачкан, където и да иде , с когото и да си пие кафето…даже по-лошо става и надменен.Обаче с радост чета приключенските Ви разкази …там определено има жизнеутвърждаващ хумор…Човек бил оцелял …,щото се бил смял.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Други статии:
ПРЕДИШНА СТАТИЯ: СЛЕДВАЩА СТАТИЯ: