В кухнята на Ван Дам или как къщуват холивудските съпруги

Първата ми среща с Жан-Клод Ван Дам беше в едно есенно утро на 2001 година, когато бях млада репортерка в “24 часа”. С колегите го чакахме на ВИП-а на летище „София“. Той пристигна в 6 сутринта доста превъзбуден за този ранен час и сам предложи да се снима с журналистите. След тази знаменателна първа среща се запознахме поне още 5-6 пъти. За него всеки път беше като първи. И така докато преди 8 години не се появи мъжът ми – холивудският продуцент Моше Диамант и Жеко, както наричат белгийския актьор на снимачната площадка в България, най-после успя да ме регистрира официално в главата си. От тогава съм му гостувала във всичките му домове – в апартамента му в на 79-ия етаж на небостъргач в Хонг Конг, в къщата с кучкарника в Кнок, Белгия и последно в имението му в Калифорния. Само дето не съм му носила баница, но пък съм го виждала в най-причудливи форми, повечето от които мога да опиша най-рано 50 години след смъртта му. Най-често е заобиколен от антуража си, осиновени бездомни кучета и винаги е надъхан за приключения.

В Хонг Конг за първи път видях жена му Гладис. Посрещна ни вкъщи по анцуг и чехли с небрежно вързана коса и без капка грим. Току що беше ходила до магазина да купи на мъжа си любимите му джинджифилови сладки. Далеч не приличаше на холивудска съпруга според общоприетите представи. Но това, което ме изненада още повече, беше как Жан-Клод се преобрази в нейно присъствие – стана някак благ и спокоен. С Гладис много си говорихме за голямата им любов. През смях ми разказа за първата им среща през 1986-а. Тогава тя е на 29, Тигрицата – бодибилдинг звезда. Той е 26-годишен никому неизвестен белгиец със смешен английски и мечти за Холивуд. Връхлита я по време на фотосесия в Мексико. Тя – фитнес богиня по бански, той – клоун с къси панталони, бели чорапи до коляното, черен потник и дипломатическо куфарче. Жан-Клод пък твърди, че за сефте я зърва на корицата на списание за фитнес маниаци и заявява на баща си, че ще се ожени за това момиче. Папа – с две глави над известния си син, суров и практичен счетоводител, който и до ден днешен се грижи за парите му отвърнал: „Погледни я и сега се виж ти на какво приличаш. Няма как да стане“. Но старият Ван Дам не познал.

Само година по-късно Тигрицата и The Muscles from Brussels се женят в Лас Вегас в параклиса, където някога се венчал самият Елвис Пресли. „Толкова го бяхме закъсали, че нямахме 25 долара за видео от сватбената церемония и платихме само 5 за аудио запис“, смее се нюйоркчанката с пуерториканска кръв, но твърди, че това били най-щастливите им години. Докато не се появила Черната Вдовица. Така тя нарича Дарси Ла Пиер – Мис „Хавай“, класическа златотърсачка и госпожа Ван-Дам номер 4. Дарси отмъква от Тигрицата вече превърналия се в холивудска звезда актьор, жени го за себе си, ражда му дете, но не успява да го задържи повече от 3 години. През 1999-а Гладис и Джей Си Ви Ди се женят повторно. Този път с бляскава церемония в Белгия.

„Много жени са се опитвали да ни разделят, но той винаги се връща при мен. Аз съм му съпруга, майка и приятел. Аз съм всичко за него“, твърди Гладис след два брака и един развод. И една молба за развод, която пусна миналата година, чисто профилактично, колкото да напомни на съпруга си, че е време да купи нова къща. От няколко месеца семейство Ван-Дам живее в новото си имение в Сими Вали, Калифорния, кацнало на самотен хълм, заобиколен от пущинак и койоти. За Гладис, която предпочита компанията на кучетата си пред холивудската глъч, това е идеалното убежище. На последния ни обяд в домашна обстановка в началото на 2016-а тя все така се разхождаше по анцуг и без грим и основните й грижи бяха дали Белязания – много препатил тайландски помияр няма да получи епилептичен припадък.   


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Други статии:
ПРЕДИШНА СТАТИЯ: СЛЕДВАЩА СТАТИЯ: