На гости у Доналд Тръмп или как се веселят милиардерите

В навечерието на 2014-а никой още не можеше да предположи, че този висок креслив мъж с опашка от лисица увита на темето само 2 години по-късно ще раздруса политическата класа и ще се превърне едновременно в най-мразената, най-харесваната и със сигурност най-обсъжданата личност в Америка. На традиционния новогодишен прием в имението на Доналд Тръмп Мар а Лаго попаднахме по покана на негов съсед във Флорида и крупен строителен магнат, чиято 9-годишна дъщеря се опитваше да пробие в Холивуд. Моше направи филм с малката талантлива актриса и така ненадейно се озовахме във висшите кръгове на Източния бряг. „Защо дамите от висшето общество така зорко пазят вратите му затворени? За да не разбере никой, че зад тях няма нищо“, твърди крилата фраза от „Панаир на суетата“, която с пълна сила може да се приложи и за това струпване на пластични операции и кристианлубутени на едно място.

Как се забавляват едни от най-богатите фамилии по онези ширини? Първо чакат на опашка в преддверието на колониалното имение за снимка с Доналд. Той търпеливо и даже ентусиазирано се снима с всички желаещи. Усмивката му не слиза от лицето. Красивата му съпруга, на живо също толкова красива – бившата словенска манекенка Мелания, седи в страни, набучена на 20-сантиметрови лубутени. Леко отегчена е, но очевидно си знае ролята, която се повтаря всяка година. Макар че тя би изглеждала доста по-добре на снимките, никой не иска да се увековечи с нея. Всички искат Доналд.

Мъжът ми му напомня, че през 89-а се е снимал в негов филм – „Призраците не го могат“ с Антъни Куин и една от холивудските богини – Бо Дерек. „Оу, Бо. Бях влюбен в нея“, неочаквано откровен е Тръмп. Толкова бил мераклия да партнира на Бо Дерек на големия екран, че предоставил безплатно офисите си в Ню Йорк за снимките и също така безплатно изиграл себе си. За това знаменито участие получава „Златна Малинка“ за най-лош поддържащ актьор и номинация за най-лоша изгряваща звезда. 

Вечерта продължава с ордьоври и шампанско на крак, обилно гарнирани с клюки и сплетни. Нашият домакин, не пропуска да спомене, че Тръмп, чието богатство се изчислява на поне 4 милиарда долара, далеч не е най-богатият човек на собственото му парти. Забавно е колко останалите милиардери, макар и по-заможни, завиждат на риалити бизнесмена за медийната му слава. „Доналд е голяма циция. Даже за годежния пръстен на Мелания не плати. Още дължи милион долара на бижутерската къща. Казал им, че сватбата му направила реклама на марката, така че са квит“, не пропуска да изсъска един от гостите на партито, кувертът за което струва 1000 долара. Нищо при Тръмп не е безплатно. Даже и усмивките.

В разгара на звездната нощ се озовахме през маса до Уди Алън и Род Стюарт. Култовият режисьор е със съпругата си и осиновените им деца. На нашата маса някой уж небрежно припомни пикантната подробност, че 80-годишният кинаджия е женен за 35-години по-младата си доведена дъщеря. Холивуд приема този факт доста спокойно, но псевдо пуританите от Уест Коуст не са така широко скроени. А зад дебелите лещи на Уди трудно може да се проникне. Така и не разбрах погледът му какво издава – презрение, културен шок или просто отегчение. Интересното е, че същата година по кината излезе „Син жасмин“ филмът му, който донесе „Оскар“ на Кейт Бланшт за ролята на разглезена дама от нюйоркското висше общество.  Очевидно докато някои сплетничат и пият шампанско, други правят изкуство.

Род Стюарт на свой ред беше сам на маса с жена си Пени, цяла вечер я държа за ръка и я гледа в очите. И така до малко след полунощ, когато гостите на Тръмп хукнаха към лимузините си. „Парите обичат тишината“, беше казал Абрамович. Явно обичат и да си лягат рано.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Други статии:
ПРЕДИШНА СТАТИЯ: СЛЕДВАЩА СТАТИЯ: