Слай се стяга за оскарите

Онази вечер съдбата отново ни събра на едно място със Силвестър Сталоун. Трябва да призна, не е мръднал от последния път, когато се засякохме на закуска в софийския „Кемпински“, сега хотел „Маринела“. За мъж в третата възраст, какъвто той е, това си е постижение. Беше зимата на 2011-а, Сталоун снимаше „Непобедимите“, незнамсикойномер, а мъжът (който още не ми беше мъж) „Гетауей“ със Селена Гомес и Итън Хоук. Със Силвестър бяхме съседи по стая – той спеше в президентския апартамент, а ние в съседния. Делеше ни буквално една стена. Всяка нощ се будех от викове, стенания и експлозии. Слай си гледаше записите от снимачния ден или репетираше репликите си, които най-често бяха Fuck you mother fucker. Но плътният му баритон така ехтеше, че целият етаж се тресеше. През стената дочувах и други неща, но съм дала честна холивудска да не казвам.

Всъщност първата ни среща беше през лятото на 2011-а на снимачната площадка на „Куршум в главата“, тъповат екшън, който звездата снимаше в Ню Орлиънс. Ние с Моше живеехме в Батън Руж, столицата на Луизиана, само на час път. Та реших да отскоча за едно интервю със Слай, тогава за „24 часа“. Той не знаеше, че живея с един от продуцентите на филма, мислеше, че съм журналистка изпратена специално от България. Беше изключително мил. Бяхме само двамата в караваната му на отворена врата. По едно време рече: Имаш ли нещо против да затворим вратата? И тъкмо съвсем да останем насаме… го извикаха на терен.

Та онази вечер със Слай се засякохме на парти в негова чест в дома на един, без да звучи клиширано, мастит холивдски продуцент – Ъруин Уинклър. Този 84-годишен кинаджия е продуцирал мега ленти като „Вълкът от Уолстрийт“, „Добри момчета“, „Разяреният бик“ и всички „Роки“-та. За първия получава „Оскар“. Статуетката стои на камината в прожекционната зала в резиденцията му в „Бевърли Хилс“ – огромно имение, в което мебелите и въздухът не са мръднали от 60-те . Това е първият „Оскар“, който виждам и пипам на живо. Доста тежи, между другото.

Слай се появи половин час след началото на партито заедно с жена си. Костюмиран и, стори ми се, гримиран, но пак изглеждаше добре. 50-тината гости – членове на Академията и половинките им веднага го наобиколиха да го поздравят за последната му роля. Най-новият му филм „Крийд“ отново изравя от забравата добрия стар Роки Балбоа. В Холивуд усилено се говори, че екшън героят ще бъде номиниран за най-добра поддържаща роля. Да не забравяме, че все пак Силвестър Сталоун е единственият актьор освен Чарли Чаплин и Орсън Уелс, който получава номинация едновременно за главна мъжка роля и сценарий. Това за първия „Роки“, де.

Тази година Слай става на 70, мултимилионер, създал два от иконичните образа на екшън киното, бил е с най-хубавите жени на планетата, обаче няма „Оскар“. Пусто его. 


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Други статии:
ПРЕДИШНА СТАТИЯ: СЛЕДВАЩА СТАТИЯ: